نادر طالبزاده پیش از آن که با عنوان مجری، تهیه کننده، مستندساز و ... شناخته شود، عنوان فعال جبهه فرهنگی را یدک میکشید. وی از هم دورهایهای شهید مرتضی آوینی و ابراهیم حاتمیکیا است.
خبری که در خصوص نادر طالب زاده امسال در میان اهالی فرهنگ و سیاست و ... بسیار شنیده شد، ترور بیولوژیک وی در یکی از کشورهای عربی بود که طالب زاده در مصاحبهای زمان ترور بیولوژیک خود را یک سال و نیم پیش عنوان و اظهار کرده بود: "چمدان من را از هتلی که در نجف بودم از میان صدها چمدان برداشتند و 5 الی 6 روز بعد در کربلا نصفه شب تحویلم دادند، لپتاپ من را خالی و بررسیهای کامل را انجام داده بودند. از همان روز که چمدان را تحویل گرفتم حالم بد و سرفههای خونی ام شروع شد."
دکتر نادر طالبزاده این روزها با عصا راه میرود و مشخص است که حال جسمیاش نسبت به سالهای گذشته چندان تعریفی ندارد، اما بر خلاف ظاهر كمى رنجور و نحيفی که دارد ثابت قدم است و به فعالیتهایش در جبهه هنرى رسانه اى انقلاب اسلامى همانند سالهای گذشته ادامه میدهد. در ادامه گفتوگوی آیفیلم با نادر طالبزاده را میخوانید:
آیفیلم: آقای طالبزاده از حال این روزهایتان برایمان بگویید. خوب هستید؟
طالبزاده: من همیشه حالم خوب است و خدا را شاکرم که این روزها نیز حال بهتری دارم. از لحاظ جسمی یک سری مشکلاتی دارم که زیاد مسئلهساز نیست.
آیفیلم: این روزها در حال تدارک برگزاری هفتمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» هستید. جشنواره عمار شاید یکی از موفقترین جشنوارههایی است که هم از نظر مردمی بودن و هم از نظر انقلابی بودن توانسته حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. از روند این جشنواره در دوره هفتم بگویید.
طالب زاده: بله. امسال استقبال بیشتری نسبت به سالهای گذشته در جشنواره عمار شاهد بودیم و همانطور که دوستان اعلام کردند نزدیک به سه هزار اثر به این جشنواره ارسال شده است و اگر جشنواره عمار اکنون به این جایگاه رسیده است به این دلیل است که جشنواره با توجه به نیازهای موجود پیش رفته است و ایران اکنون مانند گذشته نیست و تحولاتش بسیار زیاد بوده است و جشنواره عمار در واقع معلم تربیتی نیروهای انقلابی است تا بتوانند انقلاب اسلامی را در خارج و داخل کشور معرفی و گفتمان سازی کنند و برای رشد هرچه بهتر این جشنواره تلاش شده است که در راستای تربیت فنی فیلمسازان در حوزه های داستانی و مستند حرکت کنیم.
آیفیلم: شما به عنوان دبیر جشنواره عمار آثاری که به این جشنواره فرستاده شده است را دیدهاید.همانطور که گفتید کمیت آثار زیاد شده است.کیفیت آثار ارسال شده به این جشنواره چگونه است؟
طالب زاده: من چندین اثر را که دیدم، به بچههای آن کار آفرین گفتم و بسیار لذت بردم.کیفیت آثار متفاوت است اما میتوانم به جرات بگویم همه آنها خوب هستند و امسال موضوعات مختلفی را در کارها شاهد بودم که کمتر به آنها پرداخته شده بود.
آیفیلم: جشنواره «افق نو» نیز بعد از گذشت چند سال هنوز وقتی زمان برگزاری آن فرا میرسد به حاشیههایی روبه رو میشود.مثلا یکی از حاشیههای امسال این جشنواره ورود رپرها به این جشنواره بود.این صحت دارد؟
طالب زاده: افرادی که اینگونه خبرها را درباره «افق نو» منتشر میکنند به هبچ عنوان نمیدانند که افق نو چه چیزی هست و فقط میخواهند حاشیههای مضحک بسازند.خوانندگان در این جشنواره حضور دارند منتها خوانندگان حوزه مقاومت نه رپرها.
آیفیلم: کمی از جشنواره «افق نو» و اتفاقهایی که در این دوره قرار است بیافتد بگویید.
طالب زاده: جشنواره در 5 روز نخست در مشهد برگزار می شود و دلیل اینکه این جشنواره در مشهد برگزار می شود این است که حضرت امام رضا (ع) خودشان مبنای گفت و گوی حقیقت جویی داشته اند و همیشه همه و از ادیان های مختلف از راهای دور برای سوال خدمت ایشان می رسیدند، به همین خاطر 5 روز ابتدایی را در مشهد مقدس برگزار می کنیم که در آنجا بحث گفت و گوی ادیان را هم داریم .این جشنواره در 5 روز دوم در تهران برگزار می شود و سپس برای حدود 2 یا 3 روز در شهرستان های مختلف حضور خواهیم داشت تا بحث های رسانه ای در مورد این جشنواره نیز مورد توجه قرار بگیرد.در این جشنواره سعی داریم برای میهمانان خارجی و داخلی به فلسفه زندگی امام رضا(ع) و حقیقت جویی ایشان بپردازیم و اینکه حقیقت توحید چه بوده است.و باید بگویم با تغییر اندکی در زمان برگزاری جشنواره افق نو برپایی این رویداد فرهنگی وهنری را به بهمن ماه انتقال دادیم که امیدواریم در این راستا اتفاق های خوبی رخ بدهد.
ه خ / س م